Informatie
1. 
Over ToFF-shoes
2. 
Zijn sportschoenen en gympen slecht voor mijn voeten?
3. 
Wat kost en wat maakt de prijs van een paar schoenen?
4. 
Zweetvoeten wat kan ik er aan doen?

1.  Over ToFF-shoes
 

ToFF-shoes is in 2016 ontstaan vanwege de toenemende vraag naar goed passende en modieuze schoenen voor de jeugd in de leeftijd van 15 tot 35 jaar. Wij zagen een toename van voet, been en rugklachten in deze leeftijdscategorie en besloten om naast onze kinderschoenenwinkel Fidgety Fit die al bestaat sinds 1995, een nieuw assortiment toe te voegen, gericht op deze doelgroep. 

De toename aan klachten is meestal te wijten aan te lang op synthetisch schoeisel lopen die onvoldoende steun geven en daarnaast omdat ze te groot, te klein, te smal of te breed vallen voor de voeten.

Wij zijn een familiebedrijf en hebben enorm veel plezier in ons werk. Ons personeel is opgeleid om een goed schoenenadvies te geven behorende bij de voeten. Ieder paar voeten is uniek, wat voor de een wel een goed paar schoenen is, hoeft voor de ander niet zo te zijn.

Onze collectie bestaat uit modieuze en uit sportieve damesschoenen vanaf maat 36 tot en met 44. Herenschoenen gaan vanaf maat 36 tot en met 50 in een sportieve en casual uitstraling. Afhankelijk per leverancier is een artikel in meerdere breedtematen verkrijgbaar. Ons assortiment heeft voor elke breedtemaat een paar schoenen staan.

2.  Zijn sportschoenen en gympen slecht voor mijn voeten?
 

Sportschoenen en gympen hebben een ander doel dan algemeen dagelijkse schoenen. Zoals de benaming al zegt zijn sportschoenen bedoeld om mee te sporten en gympen om mee te gymmen. Deze schoenen hebben andere materialen, een andere hielhardheid, een andere stevigheid en een andere afwikkeling. Mocht je deze schoenen gebruiken als algemeen dagelijkse schoenen dan kan je ervan uit gaan dat de voeten niet de nodige ondersteuning en vochtregulatie krijgen.

Deze schoenen zijn dus niet slecht zolang ze voor het juiste doel worden gebruikt.

3.  Wat kost en wat maakt de prijs van een paar schoenen?
  De schoenen die wij verkopen zijn geheel of grotendeels van leer. Leer is duurder dan stoffen zoals katoen, canvas en synthetische materialen. Dit is best logisch als je bedenkt dat de huid van een koe wordt bewerkt tot leer dat gebruikt kan worden om schoenen van te maken. Het voordeel van leer is, dat het net als je eigen huid een natuurlijke werking heeft om warmte vast te houden en vocht op te nemen en af te scheiden.
Daarnaast zijn de kosten van aantallen-productie, het land van productie, de salarissen van de arbeiders en de logistieke keuzes van invloed op de prijsbepaling.
Een paar leren schoenen kost minimaal 70 euro en kan oplopen tot wel 300 euro. Wij proberen een prijsklasse aan te houden van 70 tot 200 euro.
4.  Zweetvoeten wat kan ik er aan doen?
 

Iedere voet heeft zweetklieren die bij inspanning en warmte vocht gaan afgeven om de voeten koel te houden. Bij de een is deze afgifte meer dan bij de ander. Zodra dit vocht niet kan uitwasemen blijft de voet vochtig waardoor de zuurtegraad van de vochtafgifte zuurder gaat worden. Dit is een oase voor bacteriën en schimmels. Natuurlijke materialen zoals leer werken hetzelfde als onze huid en wasemen goed uit.
 

Om zweetvoeten te voorkomen kun je het volgende doen:                                            

 1 Draag schoeisel dat bestaat uit natuurlijke materialen zoals leer en katoen.

 2 Bij een grotere afgifte van vocht zorg dan voor een extra paar schoenen ter afwisseling zodat het andere paar goed kan drogen.

 3 Maak de voeten na het wassen en het baden heel goed droog. 

 4 Er zijn crèmes en poeders in omloop die de voetschimmels en bacteriën doden zodat de voeten schoon blijven. Bij de ene persoon werkt dit middel beter en bij de ander dat middel,  probeer uit wat het beste bij jou werkt.

 5 Behandel de binnenzolen van de sandalen met azijn. Azijn dood de schimmels en bacteriën waardoor de geur ook neutraliseert. 

 6 Loop wanneer het kan op blote voeten.

 7 Draag zo min mogelijk synthetisch schoeisel.